29. 03. 2013.

Митровић: Војводина је наш највећи ривал


Месецима уназад, рукометаши Партизана беже Војводини за два бода на табели.


Свима је било јасно да ће се о титули шампиона Србије одлучивати у међусобном окршају. Дерби меч 21. кола Меркур осигурање Суперлиге игра се у петак у Новом Саду од 18 часова. Важности утакмице свесни су сви, а највише актери предстојећег дуела у Сланој бари.

- У последњих неколико сезона, Војводина се заслужено искристалисала као наш највећи ривал. Концепт нам је дијаметрално различит, али су нам амбиције веома сличне. Пријатно сам изненађен чињеницом да, ипак, годинама успевамо да велики ривалитет ограничимо на терен, а да са РК Војводином имамо више него коректне, рекло би се чак изузетно пријатељске односе, како ми играчи, тако и тренери и клупске управе - каже јунак јесење утакмице Партизан - Војводина, средњи бек црно-белих Урош Митровић.

У првом дуелу, 11. новембра, поготком Уроша Митровића из деветерца, у последњој секунди сусрета - Партизан је савладао Војводину у мушкој, рововској борби две најбоље екипе у Србији - 24:23. Тада се играло на Бањици, а сада је домаћин екипа којој би евентуална победа донела изједначење на табели са Партизаном.

Црно-бели тренутно на табели имају 38 бодова, а Војводина 36


Извор: sportal.rs