28. 03. 2013.

ФК Партизан: Далеко је регионална лига, ми смо заинтересовани

Представници Фудбалског клуба Партизан присуствовали су састанку Европске асоцијације клубова (ЕЦА) у Софији, где је између осталих једна од тема била и регионална лига. Црно-бели су одавно пуноправни чланови ове организације и овом приликом исказали су заинтересованост за такав пројекат, који је међутим "на дугачком штапу".

- Став Партизана је да подржава све пројекте за развој фудбала, па је тако и са овим о регионалној лиги. Међутим, ми се ту ништа не питамо, већ о свему коначну реч даје УЕФА. Иначе, у Европи и не постоји никаква регионална лига, сем оне коју играју Скандинавци, али то је више пријатељског карактера. Не треба нам регионална лига ради лиге, већ да се знају јасна правила и евентуална пролазност у европска такмичења - рекао је портпарол клуба из Хумске Драган Веланац.

Испред Партизана састанку у главном граду Софије присуствовао је Ненад Даниловић из маркетиншког сектора црно-белих.

- Било је много тема на састанку, па и о евентуалном пројекту регионалне лиге. То је за сада само идеја, ништа конкретно се није десило. Словаци су изразили жељу да играју са Чесима поново, а онда смо се дотакли и теме регионалне лиге на овим просторима. Идеја постоји, али је све то на "дугачком штапу". Сви нама је јасно шта би та лига донела, колико бенефита, од повећања посете на стадионима, преко маркетинга и ТВ права, али ничег конкретног нема. Далеко смо од озбиљне приче - рекао је Ненад Даниловић.

Извор: sportal.rs