10. 06. 2014.

"Parni valjak" u dve reči do finala!

Košarkaši Partizana pobedilli su kragujevački Radnički i u drugom meču polufinala Košarkaške lige Srbije rezultatom 86:74, te tako došli u šansu da brane prethodnih 12 titula nacionalnog šampiona.

Hala "Jezero" je od samog početka bila ispunjena navijačima oba tima, ali su crno-beli, i pored toga, u meč ušli prilično mlako, bez konkretnog plana kako da se postave protiv tima iz srca Šumadije.

Kragujevčani su na samom početku poveli sa 6:0, ali ni oni nisu bili preterano konkretni, pa su u prvih 5 minuta postigli samo 8 poena. Partizan je, za razliku od igre u odbrani, u napadu bio slab, bez prave ideje, a poeni su dolazili iz solo situacija. Serija od 8 poena Saše Pavlovića odlepila je goste na trenutak, ali su Kragujevčani ipak uspeli da se vrate u meč i na prvi odmor odu sa jednim poenom zaostatka i 23:22.

Druga četvrtina je nastavljena u istom stilu, pa je rezultatska klackalica nagoveštavala neizvesnu utakmicu. Na poluvreme se otišlo sa prednošću gostiju 48:45, ali je razlog za optimizam predstavljao dobar procenat šuta za 3 poena (5/13), ali i dobro raspoređeni poeni i duža klupa (28 - prva petorka, 20 - ostali).

Šampion se u nastavku konačno probudio, i sredinom treće deonice shvatio da je favorit sa razlogom. Pavlović, Lovernj i Bertans su dodali gas, pa je na 5 minuta do poslednje četvrtine Partizan stekao kapitalnu i, ispostaviće se, nedostižnu prednost od 10 poena. Prednost je do kraja ipak povećana na 13, a glavni kvalitet Partizana u ovom delu igre bio je skok ispod oba obruča.

Poslednji deo je, pored nastavka dobre igre iz treće četvrtine, doneo i nešto sigurniji i opušteniji pristup, pa se razigrao i Tepić. Pobeda, na kraju, i nije bila toliko ubedljiva kako se činilo da će biti, ali su crno-beli uspeli da održe prednost i utakmicu završe sa 86:74.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Pavlović sa 19, Tepić sa 16, i Bertans i kapiten Lovernj sa po 14 poena.

Crno-beli će titulu braniti protiv pobednika drugog polufinalnog duela, gde je Crvena Zvezda Telekom trenutno u prednosti nad Mega Vizurom nakon pobede u prvom meču.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar