02. 01. 2014.

Real ipak jači od pune Arene

Košarkaši Partizana izgubili su večeras pred svojom publikom u punoj Beogradskoj Areni od Reala iz Madrida u prvom meču TOP16 faze Evrolige rezultatom 64:80, po četvrtinama (17:29, 22:18, 10:11, 15:22).

Obe ekipe otvorile su meč dobro. Šut je na početku dobro služio i domaće i goste, ali su gosti stvorili prednost pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Pred kraj prvog dela igre Partizan je imao krizu u napadu i nije uspevao da realizuje veliki broj šuteva, a gosti iz Madrida su obezbedili 12 poena prednosti za nastavak meča. 

Nakon pet vezanih poena Tarensa Kinsija na početku druge deonice igre crno-beli su se probudili i uhvatili rezultatski priključak. Zaigrali su mnogo čvršće u odbrani i efikasnije u napadu. Madriđani su na kraju četvrtine ipak uspeli da naprave seriju od pet vezanih poena i odu na odmor sa osam poena viška u odnosu na Beograđane.

Treća četvrtina donela je veliki broj grešaka obe ekipe. Do sredine trećeg dela igre postignuto je svega nekoliko poena na obe strane. Crno-beli su se bolje snašli i uspeli da znatno smanje prednost protivnika, ali su košarkaši Reala u završnici četvrtine ponovo bili bolji.

Partizan je u poslednjoj deonici zaigrao agresivnije i čvršće i ponovo uspeo da smanji prednost gostiju iz Madrida, ali kao da nisu imali snage za završnicu meča. Igrači Reala postigli su desetak brzih poena i uveli meč u mirnu završnicu. Na kraju, gosti su slavili, a crno-beli pokazali zube ekipi koja je prvu fazu takmičenja prošla bez izgubljene utakmice. 

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar