06. 01. 2014.

Crno-belima pripao poslednji meč 15. kola ABA lige

KK Partizan NIS izvojevao je 11. pobedu u regionalnoj ligi nad Mega Vizurom u Smederevu. Konačan ishod meča bio je 76:81 (14:25, 16:14, 24:28, 22:14).




Duel dve najmlađe ekipe u ABA ligi obeležio je veliki broj izgubljenih lopti , ali i gomila lepih poteza. Partizan je uspeo da očuva prednost koju je stekao u prvoj četvrtini, mada su oscilacije u igri srpskog šampiona bile i te kako primetne.

Prvu četvrtinu je obeležila apsolutna dominacija Partizana u skoku i veoma dobra odbrana. Prva violina Parnog valjka bio je kapiten Dragan Milosavljević koji je za prvih 10 minuta ubacio 10 poena. Milosavljević je imao veliku podršku u Dejanu Musliju, koji je odlično odigrao prvu deonicu igre.

Druga četvrtina je obilovala oscilacijama. Crno- beli su dobro otvorili drugu deonicu, međutim, 11 vezanih neiskorišćenih napada Partizana prouzrokovali su seriju domaće ekipe od 11:0. Ipak, šampion Jadrana uspeva da podigne koncentraciju uoči kraja ove četvrtine i da ode na veliki odmor sa plusom od devet poena- 30:39.

Treća deonica je bila veoma efikasna- viđeno je čak 52 poena, a u sveopštoj "šuterskoj klinici" dveju najmlađih ekipa ove lige bolje se snašao Partizan. U ovom periodu igre crno- beli su imali čak +20, ali sa tri vezane trojke mladi tim Mega Vizure uspeo je da uhvati priključak. U ovoj četvrtini se istakao Bogdan Bogdanović ubacivši 14 poena.

Poslednja deonica je u potpunosti pripala domaćoj ekipi. Crno-beli su se dosta ispucavali, igrali su bezidejno u fazi napada i nisu imali najbolja rešenja za centarski par Mega Vizure Jokić- Varda. Domaća ekipa je uspela da smanji prednost Partizana na tri poena razlike, ali to je bilo sve od tima Dejana Milojevića.

Na kraju, zaslužena pobeda srpskog šampiona u Smederevu- 81:76. Ovo je bila još jedna utakmica u kojoj je Velimir Gašić vodio Parni valjak. Prvi strateg Partizana Duško Vujošević se i dalje nalazi na VMA, a njegovo stanje se popravlja. Ovo je jedanaesta pobeda crno- belih u regionalnom takmičenju, a nakon ovoga kola Partizan je na deobi drugog mesta sa Cedevitom, uz skor 11-4. 

Idući meč u ABA ligi crno-beli igraju na domaćem terenu protiv Krke, 12. januara, od 19.30 časova.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd. net)



Nema komentara :

Objavi komentar