04. 01. 2014.

Crno-beli gostuju Mega Vizuri

Košarkaši Partizana nastavljaju seriju gostovanja u ABA ligi, te će u okviru predstojećeg 15. kola putovati na megdan ekipi Mega Vizure. Utakmica će se odigrati u ponedeljak sa početkom od 18 časova.

Sa novom kalendarskom godinom počeo je i veoma zgusnut raspored za igrače Partizana koji će igrati po dve utakmice nedeljno do polovine aprila. Ovaj meč dolazi nakon poraza na otvaranju TOP 16 faze Evrolige od Real Madrida rezultatom 80:64.

U prošlom kolu regionalne ABA lige Partizan je slavio na uvek teškom gostovanju u Laktašima nakon produžetka, ali se ipak videlo da crno-beli teško mogu da održavaju visok ritam tokom svih 40 minuta utakmice. Sa druge strane, Mega Vizura je poražena na gostovanju Cedeviti rezultatom 77:73, te se ova ekipa sada nalazi na osmoj poziciji sa skorom 6-8.

Sa druge strane, Partizan je drugoplasirani tim na tabeli sa 10 pobeda iz 14 utakmica, pa bi eventualni trijumf na ovom meču puno značio u borbi za završni turnir ABA lige, iako je ostalo još dosta do kraja regularnog dela. Da neće biti lako pobediti svedoči i činjenica da je Mega Vizura najefikasnija ekipa na Jadranu u dosadašnjem toku takmičenja sa skoro 81 poenom postignutim u proseku.

Važno je napomenuti da crno-bele ni na ovom meču sa klupe neće predvoditi Duško Vujošević, koji će i naredne sedmice ostati na VMA zbog problema sa bubrezima.

U prvom delu sezone aktuelni šampioni Jadrana bili su više nego ubedljivi pred svojim navijačima. Tada su crno-beli demolirali Mega Vizuru rezultatom 88:65.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar