29. 12. 2013.

ABA: Crno-beli slavili u Laktašima

Košarkaši Partizana savladali su večeras nakon produžetka ekipu Igokee na gostovanju u Laktašima rezultatom 83:80 , po četvrtinama (26:30, 20:7, 15:17, 10:17, 12:9 ). 

Ovo je bio odličan meč Bogdana Bogdanovića koji je postigao čak 26 poena i Đorđa Gagića koji je imao dvocifren broj poena i skokova.

Meč je počeo otvoreno. U prvom delu igre postignut je veliki broj ponea, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Kod crno-belih odlično je sarađivao duo Milosavljević - Bogdanović, dok su kod gostiju odlični bili Gibson i Viliams. Igrači Igokee su vrlo lako dolazili do pozicije za šut i uz dobru realizaciju otišli su na prvi odmor sa prednošću od četiri poena.

Domaći su početkom druge deonice postigli i peti šut za tri poena, ali je Boganović uzvratio sa dve vezane trojke. Od ovog trenutka crno-beli preuzimaju inicijativu. Dejan Musli je bio odličan u odbrani, a Milenko Tepić u napadu. Tepić je postiga pet vezanih poena, a crno-beli su na poluvreme otišli sa devet poena prednosti.

Početak trećeg dela igre okarakterisala je čvrsta odbrana obe ekipe, manji broj postignutih poena i veliki broj izgubljenih lopti na obe strane. Košarkaši Partizana postizali su poene iz igre, dok su domaći držali rezultatski priključak trojkama Gibsona. Na kraju trećeg dela igre rezultat je iznosio 61:54 u korist Partizana.

Domaćini iz Laktaša parirali su crno-belima na početku četvrtog dela igre. Gosti su uglavnom uzvraćali preko vrlo raspoloženog Bogdana Bogdanovića. Gibson je pogodio dva slobodna bacanja i vratio meč u rezultatsku neizvesnost dva minuta pre kraja susreta. Minut pre kraja Gordić je pogodio trojku, izjednačio rezultat i odveo svoju ekipu u produžetak.

Produžetak je doneo neizvesnost, ali su se Đorđe Gagić i Bogdan Bogdanović odlično snašli u nastavku i doneli pobedu crno-belima.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar