21. 11. 2013.

Qualifikationen über alles

Kvalifikacije iznad svega, pa i takmičenja. To bi mogao biti rezime odnosa srpskih "medija" prema vaterpolu, jednom od najtrofejnijih sportova u Srbiji.
Drugi odnos medija, u ovom slučaju prema jednom od tri najtrofejnija vaterpolo kluba na planeti, a definitivno najuspešnijim u Srbiji, beogradskom Partizanu, mogao bi da stane u reč "maćehinski".

Ne treba podsećati na medijsku pompu dok su bile aktuelne kvalifikacije za vaterpolo Ligu Šampiona, ali ni na hajku koju su određeni krugovi histerično vodili protiv sportskih redakcija televizija koje nisu želele/mogle da direktnim prenosom isprate te događaje.

Naravno, ne može da se kaže da ti koji su se predstavljali kao prijatelji vaterpola i sporta uopšte nisu imali pravo. Naravno da treba da se isprati svaki naš klub u evropskim takmičenjima, koji šalje lepu sliku Srbije u svet. Ali, izgleda je potrebno da se zapitamo "GDE SU ONI SADA".

Za razliku od jednog poraza i jedne pobede u kvalifikacijama, poraz i pobedu u samom takmičenju je prenelo svega nekoliko medija, što nas vraća na stari kolosek iz 2011. godine kada je na bilo kakav pomen klupskog vaterpola i medija, odgovor zvučao "ma ko to uopšte prati".

Želeli mi to da prihvatimo ili ne, to se ne dešava slučajno. A sasvim je izvesno da smo jedini na svetu kojima su kvalifikacije za određeno takmičenje bitnije od samog takmičenja.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar