07. 05. 2013.

Вујошевић: "Оставите нас на миру..."

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић поручио је пред "вечити дерби" да не жели да улази у полемике са супротним табором и да би било најбоље да оставе на миру њега и играче.


Тренер кошаркаша београдског Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да предстојећа утакмица против градског ривала Црвене звезде Телеком није резултатски најважнија, али да његова екипа жели да настави с добрим играма у Суперлиги Србије.
"Ова утакмица можда по резултату и није најважнија, али сваки сусрет између Црвене звезде и Партизана подиже адреналин. Не желим да умањујем значај домаћег такмичења у односу на АБА лигу, али многи су сада почели да га величају, од када је Партизан освојио Јадранску лигу", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београду.
Кошаркаши Партизана сутра од 21 сат играју против Црвене звезде Телеком, утакмицу деветог кола Суперлиге Србије.

Црно-бели су први на табели са седам победа и једним поразом, док црвено-бели имају пет победа и три пораза.
"Ми тренутно заузимамо прво место у лиги и нама је интересу да у домаћем такмичењу наставимо са добрим играма, иако Суперлига нема неког резултатског значаја", рекао је тренер Партизана.
"Звезда је ове године консолидовала своје редове и успели су да направе добре резутлате, освојили су Куп и пласирали се у Евролигу, што им је био основни циљ. Имају такмичарски квалитет, док ми, с друге стране, имамо другачији концепт - да од младих играча и без буџета стварамо резултате. Ја бих желео да нас само пусте на миру и да свако ради свој посао", додао је Вујошевић.

Посебно интересантан био је део конференције за медије на коме је тренер КК Партизан прокоментарисао исечке из новина који су виђени у свлачионици црно-белих претходне недеље.
 "Препоручио бих господину Човићу да гледа шта се дешава у Звездиној свлачионици, а не оно што се догађа у нашем табору. Ту мислим на контроверзне исечке из новина које ја дајем играчима да читају. Не знам шта господин Човић има против Партизана, али му препоручујем да своје емоције показује на неки други начин. Препоручујем му стих из песме Мише Ковача 'на мојој руци прстен, у твојим очима сузе'" казао је Вујошевић.
 Тренер шампиона Јадранске лиге рекао је да не жели да се понове нереди из финала Купа и да је свима у интересу да утакмица протекне у реду и миру. Екипа Партизана ће бити комплетна за сутрашњи дуел пошто се од повреде опоравио Драган Милосављевић.

Извор: sportske.net