04. 05. 2013.

ПАРТИЗАН МТС: На победу, за Крушевљане!

Црно-бели у дербију 8. кола Суперлиге гостују Мега Визури (субота, 18.00). И даље без Милосављевића.


Кошаркаши Партизана одиграће званичну утакмицу у Крушевцу после више од 12 година!
Марта 2001. тамо су били домаћини, када је Пионир суспендован због упада навијача у терен и прекида утакмице против Будућности, а овог пута ће бити гости екипи Мега Визуре, која је Крушевац одабрала као место где ће дочекивати противнике у АБА лиги наредне сезоне.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић сматра да је Мега са скором 6-1 у првом делу Суперлиге Србије практично обезбедила "излаз на Јадран".

"Мега има веома квалитетан састав, који чине млади и перспективни момци, као што су Мицић, Крстић и Дангубић, затим играчи у најбољим годинама, попут Марјановића, а ту је и Новица Величковић, који тражи начин да се врати на евросцену. Добро су организован клуб, имају и одличног тренера, Дејана Милојевића, који је своју борбеност и победнички карактер пренео на тим. Зато њихов положај на табели није изненађење", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре.

"Сада желе да скину једини скалп који им недостаје, на терену где ће на јесен играти готово обезбеђену АБА лигу", додао је он.
Партизан мт:с ове сезоне је савладао Мега Визуру у полуфиналу Купа Кораћа - 87:77, а затим и у првом колу Суперлиге, чак са 95:64, упркос (минималном) вођству гостију на полувремену.

Црно-белима ће у сусрету две водеће екипе недостајати Драган Милосављевић, који у Партизану наставља традицију Крушевљана, Бобана Петровића, Горана Грбовића, Драгана Марковића...
Милосављевић се још опоравља од ударца задобијеног у бутину, у финалу АБА лиге против Црвене звезде.

Вујошевић није желео да каже колико ће борбени бек још одсуствовати и да ли ће моћи да наступи у среду у "вечитом" дербију.

"Фалиће нам Драган, али важно је да се после периода великог трошења враћамо у оптимално енергетско стање. Свесни смо да ће нам за победу у Крушевцу бити неопходна екстраординарна борбеност".

Стратег црно-белих истакао је дужност његових играча да пруже максимум у граду где имају много навијача, али где ретко имају прилику да наступају.

"Имамо обавезу да се пред тим људима представимо у најбољем светлу".
 Партизан је у минулом колу доживео први суперлигашки пораз, од Радничког у Крагујевцу.

Извор: mondo.rs