25. 04. 2013.

Никола Нинковић: Хоћу да будем стартер у дербију

Када вас мајстор попут Саше Илића прогласи за наследника, а публика вам већ после премијерних партија за први тим прилепи етикету љубимца, нормално је да фудбалски аудиторијум, без обзира што вам крштеница још даје статус тинејџера, очекује од вас велика дела. А вас нема, па нема, или шансу добијате тек на кашичицу…


Владимир Вермезовић је услишио вапај навијача и против Рада од првог минута на терен послао Николу Нинковића. Тренер Партизана је проценио прави тренутак када да „несташном” дечку црно-белих први пут овог пролећа додели улогу стартера, а популарни Џиги је још једном одушевио љубитеље фудбала и креацијама за два гола кумовао рушењу Грађевинара.

- Можемо да будемо задовољни. На време смо постигли први гол, после је све постало много лакше. Други погодак, непосредно пре одласка на одмор, донео нам је свест да смо победили и створио могућност да утакмицу мирно приведемо крају – сумира утиске Никола Нинковић.

Офанзивни везиста је јесенас сласт највеће светковине српског фудбала осетио тек у финишу, од 84. минута, заменивши свог вршњака Лазара Марковића.

- Наравно да бих сада волео да будем стартер. Једва чекам и да се Лазар врати на терен и заиграмо у тандему. Баш као што смо то чинили у млађим категоријама – нагласио је Никола Нинковић, љубимац оних којима срце куца за црно-беле боје.

(zurnal.rs)