04. 04. 2013.

С дубоким осећајем кривице: Лопту сам бацио у правцу играча

Александар Јовановић се извинио Душку Вујошевићу, кошаркашком клубу Партизан и навијачима вечитих ривала. Извинио се и тренеру црно-белих Душку Вујошевићу којег је на вечерашњој утакмици другог кола Суперлиге, како тврди, сасвим случајно погодио лоптом током утакмице другог кола кошаркашке Суперлиге.

Јовановић је, ипак, признао да за његов гест "нема оправдања".

Извињење Александра Јовановића преносимо у целости.

"На вечерашњој утакмици у Хали Пионир дошло је до инцидента у коме су учествовали кошаркашки Звезде и Партизана. На терену се нашло и доста навијача, ау једном тренутку сам направио непромшиљен потез, лопту која се нашла у мојој близини бацио у правцу играча и том приликом погодио тренера Партизана Душана Вујошевића у раме. Немам оправдања за овај гест и желим да се овом приликом извиним Душану Вујошевићу, Кошаркашком клубу Партизан и навијачима оба клуба. Напомињем да сам на утакмици нисам био ни као новинар, ни као уредник, нити као учесник било каквих ријалити програма што је сада бројним колегама више него занимљиво да напомену у покушајима да ме направе још већим кривцем него што јесам. Био сам навијач, али се нисам понео као навијач и признајем своју кривицу. Спреман сам да ово извињење поновим и лично свима који заслужују моје извињење и свима који су се због овог нашли повређени. 

С дубоким осећајем кривице, Александар Јовановић ". 

Ко призна пола му се прашта. Искрено
то мислимо. Али, уз једну ограду. Јовановићево учешће у ријалити програмима нисмо поменули како бисмо га направили већим кривцем него што јесте него да бисмо подвукли штетност таквих програма по ментално стање сваког становника не само Србије, већ било које земље на свету.

Такође, то да ли се Јовановић на трибинама појавио као новинар, уредник или као навијач апсолутно је свеједно.

Сумњамо да би британска јавност (и пре него што ико примети сами ћемо рећи: 'О каквог ли глупог примера') прихватила објашњење принца Харија када би се он правдао тврдњом да се на разузданој журци у Лас Вегасу наг појавио не зато што је тамо дошао као члан краљевске породице, већ као обичан момак жељан "доброг провода".

Знамо, није исто, али свако мора да поштује професију која му доноси хлеб. Исто тако, свако мора да поштује колеге и прихвати да ће сви новинари у Србији због поступка Јовановића бити разапети на стуб срама јер су само "хијене жељне скандала", које, како често чујемо, "спорт нимало не занима".


Поштована публико, нисмо сви исти. Као што и нису сви навијачи хулигани. Има ту и новинара.

Извор: mozzartsport.com