27. 04. 2013.

АБА (фајнал-фор): "Вечити дерби" одлучује о титули

Последњи пут у финалу регионалне кошаркашке лиге два српска тима састала су се 2008. године и тада је Партизан био бољи од Хемофарма. Црно-бели су у наредним годинама освојили још три трофеја, а прошле сезоне доминацију је прекинуо Макаби. Вечерас екипа Душка Вујошевића имаће прилику за освајање новог прстена, али тај задатак неће бити лак, с обзиром на противника. Партизану МТС у дворани у Лакташима супротставиће се Црвена звезда Телеком.

- Утамице са Звездом имају саме по себи велики значај, како за тренере и играче тако и за навијаче. Носе много адреналина и имају специфичну тежину. Можда би још теже било да смо се нашли у полуфиналу, а овако пласман у Евролигу не умањује жеђ да се освоји трофеј против противника који се зове Црвена звезда. Они су урадили ове године много тога да се подигну на ниво тог имена - рекао је тренер црно-белих Душко Вујошевић уз карактеристичну опаску.

- С обзиром да дуго нисмо освојили трофеј у регионалном такмичењу, значио би нам много - закључио је Вујошевић.

За противника Вујошевић ће имати Дејана Радоњића који је нагласио чињеницу да ће вечити ривали наредне сезоне играти у Евролиги.

- Дан када су играна полуфинала био је значајнији за оба тима и завршен је на задовољство нас и Партизана. То је фактор који, у неку реку, може донети растерећење. Очекује нас евролигашко финале, а сигурно је да Партизан има веће искуство играња таквог такмичења од Звезде. Очекујем прави кошаркашки амбијент. Велика ствар за српску кошарку је то што су два евролигаша у финалу Јадранске лиге. Без обзира на то, као и на то што нисмо у идеалном статусу, мислим да можемо огромну мотивацију и жељу да ставимо у функцију, победимо и освојимо трофеј - објаснио је Радоњић.

Подсетимо, црно-бели су до сада освојили пет титула, док Звезди то још није успело. Утакмица ће почети у 20.30.

(sportal.rs)