11. 07. 2014.

Dan kada je Bjekovićev šut obasjao Humsku ulicu!

Na današnji dan, pre 38 godina, Partizan je golom Nenada Bjekovića savladao u gostima ljubljansku Olimpiju sa 1:0 i posle 11 godina, doneo sedmu titulu šampiona Jugoslavije na JNA.
Legendarna sezona , kada su crno-beli od splitskog Hajduka doživeli jedan od najtežih poraza u Beogradu (6:1), i kada je delovalo da će "sušne godine" potrajati, jer je Partizan gostovao na uvek neugodnom ljubljanskom terenu, dok bi Splićani pobedom protiv OFK Beograda potvrdili osvajanje pehara.

Naime, i pored rezultatski katastrofalnog poraza od 6:1, navijači crno-belih su ostali na tribinama i pesmom ispratili svoje miljenike. Svakako da se ta scena morala urezati u glave fudbalera beogradskog tima, koji su to u poslednjem kolu i nagradili pobedom i titulom.

U Ljubljani, u meču koji odlučuje o tituli, domaćin najavljuje poštenu utakmicu i ignorisanje borbe za titulu, ali se domaći navijači opredeljuju za Splićane, naročito nakon objave spikera da je rezultat u Beogradu 1:1.

Gola u Sloveniji nije bilo tokom cele utakmice, a onda, u 90. minutu, u poslednjim trenucima meča, Nenad Bjeković postiže gol i titula je u Beogradu.


(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar