14. 04. 2014.

Partizan na mišiće do druge prvenstvene pobede

Crno-beli su trijumfovali u Čačku protiv ekipe Borca rezultatom 80:75 (13:21, 21:12, 23:26, 18:21) u okviru drugog kola Superlige Srbije. 



Iako je Partizan večeras bio oslabljen za neigranje Đorđa Gagića i Davisa Bertansa, te za odsustvo trenera Vujoševića, ostvarena je i druga pobeda u košarkaškoj Superligi Srbije. Publika u čačanskoj "Dvorani Borca kraj Morave" gledala je veoma efektnu košarku sa mnogo postignutih poena. Crno-beli nisu briljirali, ali su ostvarili ono zbog čega su i doputovali na ovo gostovanje. Borac je pružio veoma jak otpor i bio je sasvim konkurentan rival srpskom šampionu tokom čitave utakmice. 

Partizan je veoma ozbiljno pristupio ovom meču i na polovini prve četvrtine bilo je 15:6 u korist gostujuće ekipe. Prva deonica završena je sa prednošću crno-belih - 13:21. 


Čačani se nisu predavali i u 15. susreta su spustili prednost srpskog šampiona na samo četiri poena razlike- bilo je 23:27. Do kraja prvog poluvremena Borac je stigao do vođstva, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 34:33 u korist domaće ekipe. Partizan je imao više uhvaćenih lopti, ali je tim iz Čačaka daleko bolje šutao za dva poena.  

Crno-beli su uspeli da povedu na samom startu treće četvrtine, ali srčani košarkaši Borca se nisu predavali. Ušlo se u rezultatsku klackalicu, a dva i po minuta pre kraja treće četvrtine bilo je 53:52 za domaćina. Veoma efikasnu treću deonicu  Partizan je dobio rezultatom 26:23 i uoči poslednjih 10 minuta srpski šampion je vodio 59:57. Aleksandar Pavlović je nosio ekipu u ovoj četvrtini sa 12 postignutih poena.

I na početku poslednje deonice je viđena ogromna rezultatska neizvesnost. Trojkom Andrića Partizan je poveo sa 65:64 u 35. minutu igre. Serijom od 6:0 u 38. minutu crno-beli su došli do prednosti od pet poena- 73:68. Na kraju, pobeda Partizana u veoma zanimljivoj završnici- 80:75.

Saša Pavlović je ponovo bio najefikasniji u timu sa 21 poenom, dok su veoma visok indeks korisnosti ostvarili još Tepić i Lovernj. Pored njih trojice, dvocifren broj poena su postigli Nikola Milutinov, te Bogdan Bogdanović.

Sledeći meč u Superligi Srbije Parni valjak igra već u sredu kada će ugostiti Crnokosu u hali Pionir.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar