11. 03. 2014.

Mateus priča o nameštanju, Bjeković ga demantuje

Lotar Mateus je ime koje svim navijačima Partizana probudi lepe uspomene na boravak u Ligi šampiona 2003. godine. Pod vođstvom legende nemačkog fudbala "Parni valjak" bio je ravnopravan rival fudbalskim alama poput Real Madrida, Porta i Olimpika iz Marseja. 
Međutim, u svojoj tek objavljenoj knjizi, "Sve ili ništa", Mateus je naveo da je njegov bivši klub, Partizan, odigrao nekoliko nameštenih utakmica u prvenstvu.

On je na jednom mestu u svojoj knjizi rekao da su crno-beli igrali nekoliko utakmica čiji se ishod unapred znao, kao i da je sistem "tri za tri" gotovo redovna pojava u svim fudbalskim ligama širom Srbije.

Sumnja se da je nemački trener mislio pre svega na utakmicu protiv FK Rada 2003. godine, ali i na još nekoliko mečeva u prvoj ligi tadašnje Srbije i Crne Gore.

Ubrzo nakon sbega oglasili su se Saša Ilić i Ivica Iliev, kao i bivši sportski direktor Nenad Bjeković, koji su demantovali informacije objavljene u Mateusovoj knjizi. Bjeković je čak dodao  da je veoma razočaran i začuđen ovim potezom bivšeg trenera Partizana.

Saša Ilić je rekao da sumnja da je Nemac olako prihvatio gradske priče o tome da kad Partizan pobedi da je onda utakmica nameštena, a da kada se doživi poraz, onda su crno-beli to namerno pustili.

Šta nas još očekuje u nastavku prolećne sezone i nastavku borbe za titulu, ne smemo ni da zamislimo...

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar