13. 01. 2014.

Nastavljen pobednički niz u ABA ligi

Košarkaši Partizana savladali su večeras prvaka Slovenije, ekipu Krke, u Pioniru rezultatom 80:67 (23:18, 22:21, 24:14. 11:14). Meč je obeležio i povratak Duleta Vujoševića na klupu posle četiri utakmice odsustva.


Crno-beli su u 16. kolu ABA lige pred svojim navijačima bili bolji od Krke, te sada zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa skorom od 12 pobeda i 4 poraza. Šampioni Jadrana su skoro sve vreme imali ubedljivu prednost, koja je jednom prilikom iznosila i 20 poena razlike.

Iako su nesigurno počeli utakmicu, košarkaši Partizana su nošeni podrškom skoro 6.000 navijača lako preokrenuli rezultat i održavali prednost bez problema do kraja utakmica. Šut je služio crno-bele, te gosti nisu imali preterano čemu da se nadaju večeras.

Ako su posle prvog poluvremena gosti i uspevali da održe rezultatski priključak (45:39), u nastavku su im domaći košarkaši raspršili sve snove o mogućem iznenađenju u Pioniru. Trojke su pogađali Milosavljević, Tepić i Bogdanović, dok su poene ispod koša pridodavali Lovernj i Gagić. Kod gostiju je jedino Klobučar pokušavao nešto da uradi, ali njegova dobra partija nije mogla da izmeni odnos snaga na terenu.

U poslednjoj deonici utakmice Vujošević je rešio da šansu pruži svim košarkašima, te je razlika sa 20 poena (75:55) na kraju pala na 13 poena suficita. Najefikasniji kod Partizana bili su Kinsi sa 17 i Bogdanović sa 14 poena, a treba istaći posle dužeg vremena i solidnu partiju Dejana Muslija koji meč završio sa 12 poena.

U sledećem kolu, koje će biti odigrano 20. januara, crno-beli će gostovati Zadru. Pre toga nas očekuje još jedan evroligaški okršaj sa ekipom CSKA u Areni u petak.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar