16. 06. 2014.

Maestralan odgovor na krađu iz prve utakmice, zamrzavanje na -20

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali košarkaše Crvene zvezde FMP Telekom u drugoj utakmici finala prvenstva. Tokom celog meča crno-beli kontrolisali dešavanja na terenu, uprkos zabrani igranja Pavlovića i Milutinova na ovom susretu.


Već na samom startu utakmice izabranici Duleta Vujoševića su preuzeli kontrolu i zaigrali granitnu odbranu koja je rivala ostavila na svega 11 postignutih poena za 10 minuta. Nakon solo-partitura Gagića i Daloa Partizan stiče prvu osetniju prednost od 17:5 i već tada se jasno videlo koliko su crno-beli željni osvete za nepravdu u prethodnom susretu.

Već u prvih nekoliko minuta druge deonice "Parni valjak" dolazi do kapitalne prednosti od 31:13 na krilima Bogdanovića i družine. Crveno-beli su zahvaljujući blagom opuštanju Partizana i odličnim rolama Lazića i Dženkinsa stigli na -10 pred sam kraj prvog poluvrmena, ali se na odmor otišlo rezultatom 40:29 nakon pogođenog slobodnog bacanja Đorđa Gagića. Iako su u prethodnim okršajima sa večitim rivalom crno-beli uspevali da prokockaju dvocifrenu prednost sa pauze, videlo se da se sada neće ponoviti slična situacija.

Pred nastavak igre navijači Crvene zvezde FMP Telekom zasipaju parket petardama, upaljačima i kovanicama, ali do prekida nije došlo. Koliko se pravda selektivno sprovodi u ovom takmičenju, videlo smo i ovom prilikom, jer je za sličan razvoj situacije Partizan kažnjen igranjem bez navijača kao domaćin. Čisto sumnjamo da će disciplinska komisija KLS-a odrediti i neku ozbiljniju novčanu kaznu za KK CZV FMP.

Ove nemile scene samo su malo usporile igrače šampiona koji su dopustili rivalima da se vrate u igru (42:49), ali to je samo bio uvod u demoliranje protivnika koje je usledilo u nastavku.
Održavali su prednost od sedam do deset poena crno-beli, pre svega zahvaljujući Bogdanoviću i Gagiću.

U poslednjem, odlučujećem delu utakmice, Partizan pokazuje ko je gazda. Nakon što su na sve načine probali crveno-beli da sustignu rivala, došlo je i do neminovnog. Bogdanović i Bertans su sa po nekoliko trojki razbili snove večitog rivala da mogu do pobede. Prednost se sve više uvećavala do konačnih +20, a hala je odjekivala od pesme 400 navijača Partizana koji su ušli u halu nešto malo pre samog početka utakmice.

Treća utakmica biće odigrana u četvrtak, a nominalni domaćin biće Partizan. Ovaj meč će biti odigran bez prisustva publike, nakon kazne čelnika KLS-a zbog dešavanja u prvoj utakmici.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar