14. 05. 2014.

Forma Partizana raste, pao i Borac

Košarkaši Partizana lako su savladali čačanski Borac u okviru osmog kola Superlige Srbije. Meč je završen rezultatom  85:59 (26:12, 15:20, 25:11, 19:16). 



Partizan je došao do sedme prvenstvene pobede nakon dobre igre u fazi odbrane i zahvaljujući razigranoj centarskoj liniji Lovernj- Musli, koja je nosila Parni valjak tokom velikog dela utakmice. Viđena je dobra timska igra, a gostujuća ekipa je samo u drugoj četvrtina uspela da pripreti i da priđe na jednocifrenu razliku. Upravo su Žofri Lovernj i Dejan Musli imali najbolji indeks korisnost, a većim delom drugog poluvremena Duško Vujošević je imao priliku da odmori neke od nosilaca igre i da veoma dobro rasporedi minutažu, a samim tim umanji šanse od povreda i umora. Pored sjajnih centara, dvocifreni broj postignutih poena imali su još i krilni igrači Davis Bertans i Aleksandar Pavlović.

Polovinom prve deonice crno-beli su vodili 7:3, a za mali broj poena su se pobrinule veoma dobre odbrane dveju ekipa. Do kraja četvrtine Partizan je vodio i sa 17 poena razlike, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 26:12.

U drugoj četvrtini je viđena znatno bolja igra gostujuće ekipe koja je izrodila potpuni rezultatski povratak Čačana. Do polovine drugog kvartala prednost Parnog valjka je spuštena na devet razlike, a ubrzo i na samo sedam. Konačni ishod prvog poluvremena bio je 41:32. U ekipi Duška Vujoševića najefikasniji su bili Žofri Lovernj i Aleksandar Pavlović sa 12, odnosno osam poena. Tokom svih 20 minuta domaći tim je bolje šutirao iz igre i bio je dominantan u skoku. Posebno dobro poluvreme je imao kapiten Lovernj koji je ostvario učinak od 22 indeksna poena.

Prednost crno-belih je konstantno rasla u trećoj deonici, da bi u 29. minutu ona dostigla i maksimalnih +21, bilo je 60:39. Baš kao u prvoj četvrtini, Partizan je igrao sjajno u odbrani i na najbolji mogući način je uspeo da kruniše svoj defanzivni učinak. Do kraja oveg dela igre sprski šampion je povećao prednost i na odmor se otišlo pri rezultatu 66:43.

Početak deonice je prošao u ujednačenom ritmu igre. Većih promena u razlici nije bilo, a pet minuta pre kraja na semaforu je stojalo 72:49. Do kraja meča su crno-beli uspeli i da uvećaju već ubedljivu prednost, ali je na kraju susreta bilo 85:59. Veoma dobro poluvreme iza sebe imao je Dejan Musli, a on je na danšnjem meču ubacio 17 poena za svega 13 minuta i to sa stoprocentnim šutem iz igre- 7/7. Efikasniji od njega bio je samo francuski reprezentativac Lovernj sa jednim više postignutim poenom i devet skokova. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar