19. 04. 2014.

Šampioni silni u Valjevu

Košarkaši Partizana su nakon nesigurnog početka i rezultatske klackalice u prvom poluvremenu dodali gas u nastavku utakmice i savladali domaći Metalac rezultatom 67:95 (27:19, 10:23, 9:31, 21:22). Ovim trijumfom crno-beli su ostali na čelnoj poziciji domaćeg šampionata sa četiri pobede iz isto toliko utakmica.


Iako je prvobitan termin odigravanja utakmice u Valjevu bio zakazan za 19:30 časova, meč je počeo nakon skoro punog sata čekanja. Razlog odlaganju bio je mokar parket u hali zbog prevelike gužve na tribinama i loše ventilacije.
Naime, nakon samo 17 sekundi sudije su odlučile da prekinu utakmicu zbog veoma neugodnih proklizavanja na parketu Bogdanovića i Bertansa.

Nakon što su konačno obezbeđeni adekvatni uslovi za igru Metalac je bolje otvorio meč. Valjevčani su prvih deset minuta odigrali kao u transu i pogađali iz svih oružja, a posebno su raspoloženi bili Bakić i Mičel.

Ipak, posle prve četvrtine za zaborav i minusa od osam poena (27:19), šampioni su dodali gas i ubrzo zatim preokrenuli rezultat. Bilo je takođe i očigledno da su košarkaši Partizana zaigrali i mnogo agresivnije u odbrani o čemu svedoči i podatak da će domaći košarkaši postići još svega 19 poena u naredne dve četvrtine.

Posebno je treća deonica bila impresivna, barem što se tiče igrača Duška Vujoševića. Oni su ovaj deo igre dobili sa 22 poena razlike, a posebno su se isticali Bogdanović, Pavlović i Bertans, dok su i ostali košarkaši u redovima crno-belih dali važan doprinos, kako u napadu, tako i u odbrani.

Poslednji deo igre je bilo rutinsko odrađivanje posla i čuvanje energije za polufinalni meč ABA lige koji se igra u petak protiv Cedevite. Trener Vujošević dao je priliku i mlađim igračima da se upišu u strelce i dostojno odmene svoje kolege i saigrače iz prve postave.

Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bili su Bogdanović sa 18 poena, Pavlović sa 14, po 13 su pridodali Bertans i kapiten Lovernj, dok je 11 poena imao Đorđe Gagić.

Predstojećeg vikenda igra se finalni turnir ABA lige u  beogradskoj Kombank areni, tako da nas očekuje pauza u prvenstvu Srbije. To ne znači da će izostati uzbuđenja, jer crno-beli već u petak igraju meč sezone protiv Cedevite, a ulog u tom meču biće učešće u Evroligi i sledeće sezone.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar