08. 11. 2013.

Crno-beli nisu uspeli da sruše Fenerbahče


Košarkaši Partizana izgubili su od ekipe Fenerbahčea u četvrtom kolu Evrolige u Beogradu, rezultatom 78:88, po četvrtinama (17:13, 21:17, 19:30, 21:28)
Crno-beli su bolje otvorili meč pred punim Pionirom, čvrsta odbrana i brza tranzicija učinili su da Partizan reši prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 17:13. 

Nošeni gromoglasnim hukom sa tribina košarkaši Partizana bolje su se snašli početkom druge deonice igre. Gosti iz Turske nisu mogli da probiju zonsku odranu domaćih. Prvo poluvreme obeležio je mladi Francuz Žofri Lovrenj postigavši 10 poena i zabeleživši osam skokova. 

Početkom trećeg dela igre trener crno-belih Duško Vujošević je posle faula Milosavljevića isključen sa terena. On je odreagovao na odluku sudija, a arbitarska trojka je jedva dočekala da isključi trenera Partizana. Ovo je bila prva od više diskutabilnih odluka arbitra Migela Peresa. Nasatak meča obeležila je nešto agresivnija igra na obe strane, sa velikim brojem faulova. U ekipi Fenerbahčea izuzetno se razigrao Bojan Bogdanović, ubacivši tri trojke  i ozbiljno ugrozivši prednost kluba iz Humske. Pad u igri domaćih uz konstantu podršku sudijske trojke iznedrio je preokret, te su gosti na poslednju pauzu otišli sa tri poena prednosti. 

Četvrta deonica igre donela je brže napade i pokušaj domaćih da preokrenu rezultat u svoju korist. Smenjivali su se napadi obe ekipe, a veći deo četvrtine postizao se koš za košem. Na samom kraju meča kod gostiju iz Istanbula istakli su se Gasper Vidmar i Bojan Bogdanović. Bojan Bogdanović je postigao čak šest trojki. Crno-beli do kraja utakmice nisu uspeli da stignu prednost gostiju, te je meč završen rezultatom 78:88.


Najuspešniji u domaćem timu bio je Žorfi Lovrenj, koji je svoj blistavi nastup u crno-belom dresu zavšrio sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 10 skokova, što ga ponovo svrstava u jednog od najbolih skakača Evrolige.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 




Nema komentara :

Objavi komentar