17. 09. 2013.

На данашњи дан: Дерби припао црно-белима

Београд, 17.09.1950, стадион: ЦДЈА, гледалаца: 45 000, судија: Млинарић.

Стрелци: 0:1 Томашевић (3'), 1:1 Валок (33'), 2:1 Михајловић (53').

ПАРТИЗАН: Шоштарић, Лазаревић, Чолић, Јаковетић, Јовановић, Колаковић, Валок, Чајковски, Бобек, Пајевић, Михајловић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мркушић, Станковић, Кашанин, Палфи, Ђурђевић, Ђајић, Огњанов, Митић, Томашевић, Такач, Кујунџић.

Почетак је био веома буран. Одбрана Партизана задржала је неколико оштрих напада Звезде, па ипак, већ у трећем минуту Црвена звезда је водила са 1:0, двоструком грешком одбране. Јовановић је неспретно ударио лопту тако да је одлетела право увис и лагано падала у средину голманског простора, неколико метара далеко од Шоштарића. Голман Партизана није покушао да омете Томашевића, који је несметано волејом послао лопту у гол. Да је Шоштарић интервенисао, гол се лако могао спасити.



Партизанови голови били су ефектни и врло лепи. Изједначио је Валок у 38. минуту после добро спроведене акције навале. Бобек је додао лопту Пајевићу, овај је спровео Чајковском који се налазио испред бековске линије. Између двојице противничких играча Чајковски је изврсно додао лопту Валоку, а овај је из трка силним и тачним ударцем погодио мрежу. Победник је одлучен у 68. минуту. И овај гол је добро припремљен. Чајковски је гурнуо лопту напред Валоку, који је са крила дошао у центар. Поред њега су се налазили Ђурђевић и Станковић. Валок није покушао продор, као што се очекивало, већ је између двојице противничких играча пребацио лопту Михајловићу на лијево крило. Пре него што је иједан играч Црвене звезде могао ишта да учини, Михајловић је ударио лопту тако спретно да је улетела под саму пречку. Био је то јак и добро одмерен шут, који је изненадио Мркушића.

Партизан је 17. септембра 1961. године у походу на другу титулу “чувених Матекалових беба”, четврту укупно, декласирао Борац у Бања Луци и победио, за фудбал необичним резултатом, 7:4.

(Станко Радуловић, partizanbeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar