12. 07. 2013.

Бивши штопер Партизана: Импресионирам сам виђеним у Србији

Бразилац Андерсон Маркеш који је не тако давно напустио Партизан говори о атмосфери на дербију и разлозима због којих је напустио српског шампиона.

„Импресиониран сам виђеним у Србији. Ми у Бразилу мислимо да постоји риваластво кад се сретну клубови из исте државе, као Сиара и Форталеза, али то је апсурд у поређењу са атмосфером београдског вечитог дербија. Тамо није реч само о фудбалу, тамо је ратна клима током дербија, сви чекају да се утакмица заврши. А ако постигнете гол, можете да изгубите све мечеве до краја, нико вам неће замерити“, рекао је штопер кога је лета 2011. тадашњи спортски директор Младен Крстајић довео из Сао Каетана.


Имајући у виду да је одиграо само две утакмице (и постигао један гол), Андерсон је лета 2012. напустио Хумску. На њега тадашњи тренер Владимир Вермезовић није рачунао, директор Љубиша Тумбаковић сматрао је да има превисоку плату, желео је да раскидом уговора уштеди средства Партизану. А Маркеш је новинарима у отаџбини испричао потпуно другу верзију.

„Клуб је желео да ме задржи, међутим, нисам могао више да поднесем одвојеност од породице. А ако нисте задовољни квалитетом живота, не можете тек тако да останете у иностранству, само зарад новца“, није трепнуо бивши дефанзивац црно-белих, који сад носи дрес бразилског трећелигаша Сиаре.

mozzartsport.com



Nema komentara :

Objavi komentar