10. 07. 2013.

Упознајте првог Партизановог противника на путу ка Лиги шампиона

У другом колу квалификација за Лигу шампиона, Партизан ће се састати са јерменским Шираком. У првом колу квалификација за поменуто такмичење, Јермени су савладали Тре Пене из Сан Марина укупним резултатом 3:1, а сада ће изаћи на мегдан црно-белима.

Краћи опис клуба из Јерменије:

Ширак је основан 1958. године, долази из града Гмурија, игра на истоименом градском стадиону капацитета 2,761 седећих места. У својој 55-годишњој клупској историји, Ширак је четири пута био национални првак, а пре протекле сезоне, то је учинио још трипут током деведесетих година (1992, 1994, 1999), а такође је једном био и шампион националног купа у сезони 2011/2012.

На међународној сцени, Ширак ниједном није успео да прође прво коло квалификације ни за Лигу шампиона ни за Лигу Европе, изузев у сезони 2012/13 када је у квалификацијама за ЛЕ елиминисао црногорски Рудар из Пљеваља, али је у другом колу испао од Јехуде из Тел Авива.

Играчки кадар чине углавном домаћи фудбалери, али се на списку тренера Вардана Бичакчијана налази и пет афричких фудбалера – Јоро Ламине, Самјуел Кјере и Даме Дијуп из Сенегала, Дидије Борис Кадио из Обале Слоноваче и Кенијац Жорж Одијамбо.



Nema komentara :

Objavi komentar