16. 07. 2013.

Највећи промашаји фудбалера Партизана у последњој деценији (ВИДЕО)

Представљамо вам неколико највећих промашаја фудбалера Партизана у последњој деценији. Неке ће навијачи клуба из Хумске дуго памтити, а неке су можда и већ заборавили, јер нису били од посебне важности за црно-беле. Ово је избор аутора.


5. Један од најгорих трансфера ФК Партизан у последњих неколико година је управо долазак либијца Забије у клуб. Његов промашај ће на овој листи заузети последње место. Наиме, на утакмици против Доњег Срема, Забија је у 93. минуту, са 5 метара, промашио гол за изједначење! Касније је и напустио клуб што због понашања што због учинка у црно-белом дресу.


4. Следећи промашај није толико ''страшан'' колико је био важан за тим у том тренутку. Јованчић је имао чист зицер, али га није искористио. Партизан је промашио доста прилика на утакмици коју ће навијачи Партизана дефинитивно заувек памтити. Црно-бели су тада, после великих промашаја, поражени од стране ирског Шамрока у реванш утакмици у Београду. На тај начин се најбољи ирски клуб пласирао у Лигу Европе остваривши највећи успех у историји клуба.


3. Следећег промашаја се сви веома добро сећате, као и играча који је недавно напустио клуб.
Срећом по њега и Партизан, Александру Миљковићу се овај невероватан промашај није обио о главу. Као што и коментатор рече: ''Ово је теже било пребацити него убацити''


2. Друго место ће заузети некадашњи Партизанов центарфор Пјер Боја. Партизан је играо веома важан меч против Артмедие у Београду, за наше прилике важније од овога не постоји. Црно-бели су имали шансу да се пласирају у најелитније европско такмичење - Лигу шампиона. Пјер Боја је добио прилику да постане јунак или трагичар, испоставило се ово друго. Након тога је словачки клуб искористио још један промашај црно-белих и пласирао се у Лигу шампиона.

1. Прво место припада садашњем капитену, легенди Саши Илићу. Ово му је дефинитивно најтежи тренутак у каријери. Навијачима Партизана ће, као и њему, овај промашај у Лиги шампиона остати заувек урезан у памћењу. Партизан је, као и краљевски клуб, испустио све прилике да добије ову утакмицу. Тада су се (2003/04) изабраници Лотара Матеуса равноправно носили са једним Реал Мадридом у коме су играли неки од најбољих играча света.


Надамо се да ће број ових болних тренутака, у будућности, бити што мањи. Али и то је оно што клуб чини великим. Сви ти тужни догађаји, порази, шансе и промашаји који остају дубоко у сећању сваког појединца. Лебде негде између великих победа и величанствених голова подсећајући нас да ''није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан.''

Све што смо ми, као навијачи Партизана, прошли пратећи те две боје, може стати у једну реченицу:

''Благо сваком ко је био с нама, у борбама и у победама, у сузама као и песмама.''

(Иван Планић, partizanbeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar