03. 06. 2013.

Отворено писмо Тодорића в.д. комесара лиге



Примили смо Ваше обавештење о групама судија одређених за дељење правде у финалној серији. Групе су биле очекиване с обзиром на утврђену листу судија, која је важила за плеј-оф. Знамо да у нашој лиги не постоји механизам изузећа судија, што наш клуб није никад ни тражио, па ту намеру немамо ни сада. С обзиром на новонастале околности проузроковане начином и моментом смене директора лиге, где се већина председништва лиге и в.д. комесара лиге тим гестом отворено стављају у службу једног клуба, приморани смо да Вам укажемо на следеће:

- Врло добро смо упознати на који начин су формиране групе и који контролори су пратили поједине судије и тако неке судије елиминисали, а одређене унапредили да суде плеј-оф.

- На искусније и већ доказане судије се константно врши притисак да су у кумовским и другим рођачким везама са људима из нашег клуба, што апсолутно нема везе са истином. На тај начин покушавају да поменуте судије доведу у позицију да своју исправност доказују судећи против нашег клуба.

- На већину судија се врши константан притисак уз претње, па се чак челници клуба из Црвене звезде Телеком не либе да у полувремену и после завршетка утакмице улазе у ходник у забрањеној зони.

- Од стране руководећих људи Црвене звезде Телеком захтева се да се појединим судијама контролишу банковни рачуни.

- Све то кумулативно је произвело ефекат да су се поједине судије већ декларисале да апсолутно стану на страну Црвене звезде Телеком, мислећи да ће на тај начин обезбедити себи потпуну сигурност и успешну судијску каријеру. Ту пре свега мислимо на Уроша Обркнежевића, који јавно у кошаркашким круговима прича да се определио за страну за коју ће да суди на утакмицама плеј-офа.

- Такође, желимо да знамо ко је донео одлуку да се трећа утакмица полуфиналне серије између КК Црвена звезда Телеком и КК Мега Визура игра у недељу 2. јуна, уместо у понедељак 3. јуна 2013. године, што није у сагласности са унапред утврђеним календаром плеј-офа?

Због свега изнетог молимо Вас да пре почетка финалне серије обезбедите услове да се иста организује на највишем могућем нивоу уз квалитетан и поштен ангажман свих учесника.

Драган Тодорић

Службени представник клуба



Nema komentara :

Objavi komentar