16. 05. 2013.

Бора Ђорђевић: Гробари имају комплексе, Марковић симпатише Звезду

- Унередићемо их, апсолутно. Имају доживотни комплекс од нас и никада неће бити велики клуб. У…е се пред дерби, као што су то чиниле многе њихове генерације уназад. Кренуло нам је. Факат је да аутсајдере побеђујемо на гузове, али са Партизаном ћемо лако. Једини могући исход у дербију је победа Црвене звезде. Бајковић је велики голман, а гол за нас сигурно даје Касалица – каже Ђорђевић.

У “вечитом дербију“, наступиће и двојица његових земљака из Чачка – Дарко Лазовић (23) за Црвену звезду и Лазар Марковић (19) за Партизан.

- Познајем земљаке, а Марковићу желим да нема свој дан. Чисто сумњам да он навија за Партизан и убеђен сам да потајно симпатише Звезду. Чуди ме то што је завршио код њих, јер је опште познато да чачански фудбалери иду у Звезду, а кошаркаши у Партизан – рекао је Ђорђевић.

- Оптимиста сам и очекујем још једну титулу. Јесмо у кризи, али имамо бољу екипу. Нама игра и реми, а Звезда има озбиљан распоред до краја. Не знам само чему толика еуфорија код њих, кад последњих пет година не знају шта је титула. Иста таква еуфорија их је пратила и у кошарци, па се зна како су прошли у Лакташима. Партизан има озбиљну екипу и не знам како ће њихова одбрана да заустави Марковића, Митровића и Шћеповића. Велики притисак је на Партизану, али ми нисмо губили важне утакмице. Типујем на 1:1 или 2:1 за Партизан – изјавио је Ђорђевић.