27. 04. 2013.

Вујошевић: Надам се да успех Партизана неће повећати мржњу према мени

Повратак Душка Вујошевића на место тренера Партизана значио је и повратак црно-белих на трон у регионалној АБА лиги. Клуб из Хумске је савладао Црвену звезду Телеком у финалу 71:63, а стратег Партизана још једном је поновио да су ови момци благо и будућност кошарке. Он је још додао да се нада да га после овог успеха "неће још више мрзети".

- Ово је морала да буде тешка утакмица. Нисмо ништа друго ни очекивали. Имали смо велико оптерећење у полуфиналу, добар део посла смо и Звезда и ми одрадили у тим мечевима са обезбеђеним пласманом у Евролигу. Финале са Звездом је увек врста императива. Испоставило се да је Звезда ушла психолошки боље у меч, мотивисаније. У првом делу ништа нисмо убацили, били смо под притиском. Нисмо добро ни скакали, уз бољи проценат шута Звезда је имала и бољи скок од нас. Ова екипа због које је већина аналитичара тврдила да смо изабрали погрешан моменат за подмлађивање, показала је да се ризик исплатио. Требало је храбрости и вере, али су момци љубављу према лопти и клубу завредели поштовање публике и свих људи који су нормални. Нисмо обећавали трофеје, али нам се десило. Хвала играчима јер су они талентовани момци, карактерни, плаћени само четири четири плате, а четворица има пет плата, међу којима је и Дру Гордон који је отишао. Ја сам примио једну плату, али то није битно - рекао је Вујошевић, и потом наставио:

- Овај тим Партизана је национално благо. Ако останемо на окупу, уз одређена појачања, то је концепт и пројекат који мора да се гледа пуно шире од клупских боја. Не рекетирамо никог, надам се да овај успех неће повећати мржњу према мени и Партизану. И да се овој деци омогући да у овој земљи имају каријеру и будућност, да улепшавају живот онима који воле кошарку. Без обзира на нас највећи успех остварила је Игокеа. Док смо сви мислили да прво место обезбеђује директан пласман у Евролигу, они су били први.

(sportal.rs)