03. 04. 2013.

Ђуричић: Бићемо као лавови против Звезде!

Чудна ли је сезона за одбојкаше Партизана. Црно-бели су успели да од борбе за опстанак стигну до плеј-офа, где ће се од 11. априла борити за титулу првака против "вечитог ривала" Црвене звезде.Све што се у протеклих седам месеци дешавало у Хумској је за рубрику веровали или не. Партизан је од дављења стигао до борбе за највреднији трофеј у Србији. Тим поводом је говорио стратег црно-белих Милан Ђуричић. Шеф струке Партизана дао је своје мишљење зашто је клуб из Хумске лоше почео првенство, дуго се борио за "голи" прволигашки живот, и како се подигао као "Феникс из пепела" и стигао на корак од титуле првака.

- Пре почетка сезоне добро смо одрадили припреме. Важили смо за тим који ће се борити за сам врх табеле. Међутим,појавили су се други проблеми. Два наша најважнија играча нису била са нама на припремама. Александар Минић био је са репрезентацијом Црне Горе,док је Алекса Брђовић имао обавезе у јуниорској селекцији Србије.То је оставило дубок траг на нашу игру. Никако нисмо могли да се саставимо. При томе дочекао нас је и тежак распоред, утакмице са Радничким, Војводином и Звездом, што је утицало на наш лош старт. Све је играло против нас и уследила је "црна серија" - почео је причу тренер "отписаних" Милан Ђуричић.

Ипак, са Новом годином дошли су и бољи резултати. Партизан је почео да се диже и успео је не да избегне селидбу у нижи ранк, већ и избори пласман у плеј-оф са седме позиције.

 - Веровао сам у своје момке. Из месеца у месец тренирали су све боље,иако се то на утакмицама није могло видети. Знао сам да ће сигурно у једном моменту "експлодирати" и почети да побеђују. То је некако дошло са Новом годином. Труд и жеља су се исплатили и поред добре игре почели су да нижу и победе. Форма је у успону,а Минић и Брђовић, који су пропустили припреме, укомповали су се и Партизан се вратио на колсек. Направили смо велики успех и од борбе за опстанак успели да се изборимо за учешће у плеј-офу - искрен је Ђуричић.

 Црно-бели су у плеј-оф ушли са позиције број седам. Ривал у четвртфиналу била је екипа Ђердапа, најпријатније изненађење домаћег шампионата. Тим из Кладова је заузео друго место иза лидера и браниоца трофеја Црвене звезде. 

- Давали су нам мале шансе за пролаз даље. Поготово после пораза у првом мечу у Кладову и "минуса" једног сета у другој утакмици у Београду. Тада је тим показао да има велико лавље срце и успео је прво да преокрене меч, а потом и целу серију - искрен је тренер Партизана.

 Уследило је и експресно избацивање Радничког у полуфиналу. Тада је млади тим Партизана показао колико може и колико стварно вреди. "Парни ваљак" је опет почео да "меље".

- Пласман у плеј-оф и победе над Ђердапом су нам дале снагу и вратиле нас у живот. Играчи су добили крила. Тешко нас је било зауставити. Ишли смо утакмицу по утакмицу и иборили финале. Да то можемо ни сами нисмо веровали, али ево нас пред финалном серијом - прича Ђуричић.

Сада следи финална серија са Црвеном звездом. "Вечити ривал" је фаворит. Црвено-бели су два пута ове сезоне сабладали Партизан идентичним резултатом 3:1.

- Ми смо већ остварили, словодно могу рећи, историјски успех. Са ивице амбиса на корак смо до врха. Као и до сада ићићемо утакмицу по утакмицу. Црвеној звезди нећемо претити,већ ћемо се борити ко лавови да је победимо. Играчи су максимално мотивисани и једва чекају да серија почне. Биће финале прави празник спорта. Нека бољи на крају победи - искрен је стратег Партизана.


Као и у већини клубова финансијска ситуација није бајна. Плате касне, али су играчи и поред тога веома задовољни. Атмосфера је одлична о чему сведочи и изјава првотимца Марка Николића који је рекао да за клуб игра из срца, а управа клуба се на све начине бори да играчима обезбеди новац за егзистенцију.

- Није криза само у спорту. У држави нема новца. Како је свуда, тако је и код нас. Плате касне, али то не утиче на екипу. Атмосфера је одлична. То доказују речи Марка Николића. Сјајног одбојкаша, великог човека и борца који има "три срца". Такође,и управа се из све снаге бори да помогне. То је оно што сви ценимо. Хвала им на свему - истакао је за крај интервјуа шеф стручног штаба Партизана Милан Ђуричић.

Извор: sportal.rs