03. 04. 2013.

Кошарка: Партизан победио вечитог ривала

Први пут у текућој сезони кошаркаши Партизана савладали су "вечитог" ривала и тиме обезбедили прво место на табели Суперлиге након два одиграна кола.

Екипа Душка Вујошевића заслужено је славила у четвртом овосезонском окршају са "вечитим ривалом". Црно-бели су као гости савладали Црвену звезду Телеком резултатом 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19) и тако задржали водећу позицију на табели Суперлиге.

Четврти овосезонски окршај "вечитих ривала" пратило је 4000 навијача а међу њима је било и стотинак присталица Партизана, иако је гостујући клуб одбио 400 улазница које је Звезда понудила.

Прву четвртину боље су отворили кошаркаши Партизана који су преко Ловерња Милосављевића дошли до предности и држали је све до петог минута првог дела игре када је Савовић и Катић први пут донели вођство Звезди.

Слабија игра Партизана средином прве четвртине условила је предност Звезде од 15:11 али је до краја првог дела шампион Србије ухватио прикључак и смањио заостатак на само пола коша разлике.

Друга четвртина донела је наставак неизвесне борбе која је трајала све до финиша првог полувремена када је Партизан створио осетнију предност и отишао на 38:32.

Тај део меча обележила су двојица Француза у црно-белом дресу пошто су Вестерман и Ловерњ сјајно водили свој тим ка лепој предности на полувремену.

Ловерњ је постигао 11 поена, а Вестерман седам, што се Партизана тиче, а међу Звездиним играчима Савовић је уписао 10 а Ракочевић седам поена.

У трећој деоници црно-бели су наставили да одржавају предност а Црвену звезду Телеком никако није хтео шут за три све до 28. минута када је Ракочевић смањио на 52:48. Ловерњ је и у трећој деоници показао да је сјајна замена за Гордона пошто је и кроз шут за три одржавао висок ниво игре на вечерашњој утакмици.

Последња деоница је поред сјајне борбе донела и инциденте на паркету након фаула у нападу који је направио Бертанс. Летонац је насрнуо на Цветковића који је желео да му одузме лопту након досуђеног фаула а Суботић је помагао свом саиграчу у обрачуну са кошаркашем Партизана.

Исход је био обострано искључење за Бертанса и Суботића а испоставило се да је Партизан на крилима тог инцидента дошао до тријумфа.

Звезда је у последња три минута грешила из напада у напада а Партизан је то искористио да би на минут и по Гордић кренуо на закуцавање и био фаулиран од стране Вука Радивојевића коме је додељена неспортска лична грешка.

Иако без искљученог Бертанса, Вестермана који је средином четвртине морао на клупу због пете личне, и мање расположеног Ловерња, шампион Србије успео је први пут у текућој сезони да савлада Црвену звезду Телеком па након два одиграна кола Суперлиге води на табели.

Извор: sportske.net