24. 03. 2013.

КК Партизан најгледанији у АБА лиги!

Кошаркашки клуб Партизан мт:с је тим који је након одиграних 26. кола у АБА лиги, према званичним подацима, најгледанији и на домаћем и на гостујућем терену. До сада је мечеве црно-белих гледало укупно 119.042 људи, у просеку 4.579 по утакмици, што представља апсолутни рекорд од када се на овим просторима игра регионална кошаркашка лига!

У хали Пионир, као домаћем терену клуба из Хумске, српског шампиона је бодрило укупно 67.000 људи, што је у просеку 5.184 по мечу. Занимљиво је и то да је вишеструки шампион регионалног такмичења и најгледанији тим на гостовањима. Укупно 52.042 гледалаца присуствовало је у дворанама широм региона на утакмицама домаћег тима и београдског Партизана. На 13 гостујућих утакмица просечно је присуствовало 4.003 људи. Чак 74% испуњености укупног капацитета 13 дворана је велика потврда популарности КК Партизан у читавом региону.

Податак да у Јадранској лиги подршка коју црно-бели имају у хали Пионир превазилази досадашње просеке гледаности још једном потврђује верност Партизанове публике која је на прави начин подржала млад и перспективан тим.

Извор: kkpartizan.rs



Nema komentara :

Objavi komentar